Popis
Kávová směs – 90% Arabica + 10% Robusta
Colombia Supremo
První kávovníky přinesl do Kolumbie jistý duchovní z Malých Antil přes Venezuelu. Dnes je Kolumbie druhým největším producentem kávy na světě. Pěstuje se na svazích andských hor ve třech pásmech. Díky rozdílnosti klimatu se dá káva sklízet téměř po celý rok, protože plody kávovníku dozrávají v různou dobu. Kolumbijská káva má jedno z nejsilnějších aroma. Zrno je jemné a uhlazené, nápoj je ovocně vonící s velmi bohatou, smetanovou chutí a decentní kyselostí. Nejznámější k dostání je Excelso nebo Supremo.
Peru SHG
Káva z Peru se vyznačuje vyváženou chutí a vkusnou kyselostí. Nejlepší kávy se vyvážejí do Evropy, Japonska a Spojených států, z toho se dá usoudit jejich vysoký jakostní standard. Peru by za předpokladu hospodářské a politické stability mohlo být jedním z největších producentů výborné kávy. Velice oblíbené jsou odrůdy z vysokohorských oblastí And, jako je San Martin, Cajamarca či Piura.
Zimmbabwe
Káva se začala v Zimbabwe pěstovat v 60. letech, kdy tu jihoafričtí farmáři osázeli první plantáže. Kávová produkce země se koncentruje na východní vysočině, poblíž hranic s Mozambikem. Hlavní pěstitelská oblast se nachází kolem města Chipinge v jižních výběžcích východní vysočiny.
Indie Cherry
Indie má výborné aroma a ojedinělou hutnost. Jedinečná pěna a výborná chuť dělá z této Robusty podklad pro vynikající espresso.