Popis
Nicaragua Superior Maragogype – Největší ze všech kávových zrn, nikaragujská Maragogipe, poskytuje velmi bohatou kávu, jemné chuti s příjemnou nakyslostí a ušlechtilým aroma. Špičkové kávovníky se pěstují v oblastech Matagalpa, Jinotega a Nuevo Segovia. Nejlepší nikaragujské kávy jsou jemné, chuťově vyvážené a velmi aromatické. tato káva se vyznačuje nezvykle velkým zrnem, kterému se říká obří.
Salvador – Salvador pěstuje výhradně arabiku jemné chuti. Vyznačuje se příjemně lehkou plností a jemnou kyselostí, má čistou chuť. Špičková káva s typickou jemnou chutí tvoří 40 procent celkového exportu země. Salvátorská káva je typická pro Střední Ameriku. Vyznačuje se příjemnou, lehkou plností, jemnou kyselostí a čistou chutí. Stejně jako v ostatních zemích, i tady se kvalita kávy posuzuje podle nadmořské výšky oblasti pěstování: čím výše, tím lépe.
Guatemala – Guatemalská káva je jedna z nejlepších káv na světě. V roce 1750 přivezli do země první kávovníky jezuité a v posledních letech 19. století tu němečtí přistěhovalci založili kávový průmysl. Dnes se káva pěstuje z větší části na jihu země, kde vulkanické horské svahy Sierra Madre se svou úrodnou půdou nabízejí vybraným druhům kávy arabiky ideální podmínky. Káva pochází původně z bourbonského kávovníku a pěstuje se v různých nadmořských výškách, což přispívá k většímu a zajímavějšímu výběru kávových zrn. Silně pražená káva rozvíjí své sladké, ovocné, a téměř vždy kořenité chuťové nuance, někdy s kouřovým charakterem.
Mexico Superior Maragogype – Odrůda kávy coffee arabica. Vyznačuje se nezvykle velkým zrnem, kterému se říká obří. Tato káva je pojmenována podle městečka Maragogype v severobrazilské provincii Bahia, kde byla v roce 1870 objevena. Jde o harmonickou a chuťově vyváženou kávu chutnající po ovoci. Zrna jsou velká a podlouhlá a připravuje se z nich příjemný, měkký, voňavý nápoj. Nejlepší pěstitelskou oblastí je Chiapas na jihu země.